samenloop voor hoop

Sommige dingen raken ons allemaal. Een ziekte bijvoorbeeld die de vanzelfsprekendheid van leven aantast en de toekomst onzeker maakt. Als iemand de diagnose kanker krijgt, heeft dit een enorme impact. Natuurlijk op de persoon zelf, maar ook op zijn of haar omgeving. Tegenwoordig krijgt één op de drie mensen te maken met deze ziekte. Kanker is (nog) niet altijd te genezen, maar er wordt wereldwijd onderzoek naar gedaan. Onderzoeken die naast veel tijd, ook veel geld kosten.

Om onderzoek financieel te kunnen ondersteunen, worden er regelmatig evenementen georganiseerd. 'Samenloop voor Hoop' is zo'n evenement. Elke twee jaar gaan door heel Nederland mensen samen op pad, als statement tegen deze ziekte. Dit jaar is de 24-uurs estafette gelopen op zaterdag 20 en zondag 21 juni.

samenloop voor hoop

Medewerkers van Weller lopen ook mee

Ook Weller-medewerkers hebben deelgenomen aan deze 24-uurs estafette. Samen met 1200 wandelaars hebben zij in Sittard hun steentje bijgedragen. Zaterdag om 14.00 uur is de manifestatie door survivors geopend. Vervolgens gingen de lopers op pad. Pas op zondagmiddag, om 14.00 uur, klonk het eindsignaal. Het was een enerverende, emotionele, maar zeker ook een gezellige ontmoeting. Uiteindelijk is er ruim € 39.000,- (tussenstand) bij elkaar gelopen. Samen staan we sterk!

samenloop voor hoop


Een zeer geslaagde actie!

Naar de website van Samenloop voor Hoop