festivalbezoekers

De huiskamer tijdens Serious Request

geld
Terwijl Giel, Paul en Domien vanuit het Glazen Huis het Pancratiusplein op z´n kop zetten, trakteert creatief Heerlen het publiek tijdens Serious Request op concerten, workshops, kunst, demo’s en boeiende ontmoetingen in STUDIO Heerlen. Ken je deze plek niet? Dat kan. Wellicht zegt Sporthuis Diana meer. Weller verwierf onlangs dit pand aan de Bongerd en stelt het tijdens Serious Request graag als pop-up ontmoetingsplek ter beschikking, om de artistieke en creatieve kwaliteiten van Heerlen te laten zien.


In korte tijd is het voormalige winkelpand omgetoverd tot STUDIO Heerlen en urban culture Encore Concept Galerie; een plek waar alles draait om kunst en cultuur, ontmoeten en verbinden in Heerlen. Vanaf vrijdag 18 december, als het Glazen Huis op slot gaat voor een non-stop zeven dagen durend programma, tot en met de finale op 24 december is hier dagelijks van 12.00 tot 23.00 uur van alles te doen. Inloop is vrij!

logo studio heerlen

Kunst en kultuur in Heerlen

Het programma start met de presentatie van Heerlens nieuwste licht- en kostuumiconen ‘Lange Jan en Lange Lies’ en een nieuwe editie van de Heerlense ‘Kop en Schotel’ – mis dit unieke setje niet. Op zaterdag en zondag rond de klok van 13.00 uur start vanuit STUDIO Heerlen een Mural Route door de binnenstad met Street Art Heerlen-curator Raenys Martis als gids. Alle ins en outs van de Heerlense murals komen tijdens deze stadstour aan bod. Maandagmiddag is er een Serious Kidsday, met een fotoshoot met de Kerstman, leuke workshops, dans en spectaculaire skatedemo’s op de indoor skatebaan die tijdens Serious Request overigens elke dag open is. En op woensdag presenteert kunstenares Aline Ploeg een lokale versie van het programma Wintergasten, met boeiende gasten aan tafel.

En er is meer...

Je kunt meedoen met een Serious Karaoke voor studenten, een Serious Cultbier Proeverij en allerlei boeiende workshops, zoals een Serious Workshop ‘Happiness’. Je kunt plaatsnemen in het nieuwe Geluksvogelcafé. Dagelijks zijn er leuke demo’s, performances en liveoptredens van lokale bands en DJ’s. En dan is dit nog steeds slechts een greep uit het programma dat tot stand is gekomen in een brede samenwerking van onder andere Heerlen Mijn Stad, Heerlen Murals en Weller. “Wij willen de vele gasten van Heerlen tijdens Serious Request in een gezellige huiskamer een warm welkom bieden en daar laten zien wat Heerlen op artistiek vlak in huis heeft”, geeft Leo Noy aan namens Heerlen Mijn Stad. “Tegelijk benutten we de grote landelijke actie om nieuwe ontmoetingen en sociale cohesie in ons centrum te realiseren. Zo beginnen we op zondag om 10.00 uur met een Serious Breakfast voor bewoners van de stad en organiseren we op dinsdag een Serious Dinner voor én met dak- en thuislozen. Iedereen komt zo aan bod tijdens Serious Request in Heerlen.”

Voor alle activiteiten in STUDIO Heerlen wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De opbrengst plus een deel van de barinkomsten is voor het goede doel van Serious Request 2015: Keep them going! Op donderdag 24 december overhandigen we de opbrengst aan de DJ’s in het Glazen Huis.

Meer weten?

Meer weten over het programma in STUDIO Heerlen. Volg hen op:
www.heerlenmijnstad.com
www.heerlenmijnstad.com

Naar de info over Studio Heerlen