Opnening Peter Schunckstraat

Wat doet een woningcorporatie eigenlijk? Hoe is het om bij Weller te werken? En welke opleiding heb je daarvoor nodig? Kinderen van groep 7 en 8 van Basisschool De Vlieger weten er nu alles van. Zij kregen via het ‘Maatjesproject’ van Alcander een blik achter de schermen bij Weller. Het doel van deze Wellertour? Wij willen ‘onze maatjes’ van De Vlieger motiveren om eens goed over hun toekomst na te denken

Weller maakte kennis met het ‘Maatjesproject’ op de Maatschappelijke Beursvloer ‘Parkstad aan Zet’. Het project sprak ons aan omdat het kinderen op een laagdrempelige manier richt op hun mogelijkheden en duidelijk maakt dat een succesvolle toekomst niet uit de lucht komt vallen. Het motto van dit project is: als je goed je best doet op school neemt de kans op een mooie toekomst toe. Tegelijk vinden we het leuk om kinderen te laten zien wat een woningcorporatie doet en wie Weller is. Wellicht planten we nu een zaadje dat straks tot bloei komt in de vorm van nieuw talent.

Opening blok 3 Peter Schunckstraat

Marleen Fiegen verteld wat het kcc van Weller zoal allemaal doet

Een kijkje achter de schermen

Het project voerde het team van Weller allereerst naar de Hoensbroekse wijk Mariagewanden waar we kennismaakten met de kinderen van basisschool De Vlieger. Daarna kwamen de kinderen met een grote schoolbus 2 maal naar Weller in Heerlen. Ze mochten alles zien en waren – leuk om te zien - positief verrast door onze kantoren én met name ook door de fitnessruimte op de werkvloer. Hoort sporten bij werken? Jazeker, elke organisatie heeft baat bij een fit team!

Zakje snoep

Na de rondleiding vonden interviews plaats tussen kinderen en medewerkers over een aantal beroepen. Ze mochten vanaf het dak van het Wellergebouw een kijkje nemen over de binnenstad van Heerlen. En ze kregen mét helm op een privérondleiding door Maankwartier. Het middagje bij Weller maakte veel indruk en dan niet alleen vanwege het zakje snoep en de goodiebag dat alle kinderen mee naar huis kregen. Dana uit groep 8 schreef er zelfs een blog over.

Ik ben Dana.

Ik was bij Weller en ik vond het heel leuk. Mijn begeleider vond ik heel goed en heeft ons veel uitgelegd. En ik heb veel geleerd. Ik vind het maatjesproject zelf al leuk. En ik wil er graag nog een keer heen. Op het einde kregen we een zakje snoep. Ik en Yassir vonden het alle twee leuk en ik hoop dat jullie deze blog leuk en interessant vonden. Dana, groep 8

galerij blok 3 Peter Schunckstraat

Alle maatjes op school gezellig bijelkaar

Van elkaar leren

Wij hopen dat de kinderen van hun maatjes bij Weller hebben geleerd dat er voor elk kind een mooie toekomst ligt. Wij hebben via de ogen van de kinderen weer eens kunnen zien hoe mooi ons werk is en dat wij daar trots op kunnen zijn.

Sfeerimpressie

Aan het Maatjesproject werkten mee:

Basisschool De Vlieger, Alcander, Meander, Rabobank en Weller.