mozaïk

Marcel wil kleur geven aan MSP

In elke wijk wonen wel creatieve mensen die graag de handen uit de mouwen steken. Kijk maar eens naar De Wieër waar bewoners samen een prachtig ‘Doe en Droomplein’ hebben aangelegd. In het hart van dit plein komt deze zomer een kunstwerk. In Meezenbroek loopt Marcel Keerssemeeckers over van de creatieve plannen. “Creativiteit schept een band en brengt mensen van verschillende leeftijden, achtergronden en culturen bij elkaar. Het is toch hartstikke leuk als je samen met je buurtgenoten iets moois maakt waar de hele buurt van kan genieten.”


marcel keersemeeckers
marcel keersemeeckers


Marcel (51) maakte vroeger etalages in een speelgoedwinkel in Heerlen. De creativiteit zit in zijn genen. In 2014verhuisde hij naar een appartement aan de Kasteellaan. Hier voelt hij zich helemaal thuis en is hij voor zijn ontspanning begonnen metmozaïeken. “Ik had meegeholpen met het mozaïeken van de Social Sofa’s in Heerlen (de mozaïekbankjes die je overal in het centrum tegenkomt) en had de smaak goed te pakken”, lacht hij. “Thuis heb ik daarna ook de toilet, een achterwand in de keuken en enkele kunstwerken gemaakt. Steeds zonder een concreet plan: ik pak een paar tegels, maak hier kleine stukjes van en begin met plakken. Stukje voor stukje ontstaat zo een kunstwerk. Zoals een mozaïek van Yin en Yang; het symbool voor het zoeken naar balans in het leven.”

Workshops

Eerlijk is eerlijk: de mozaïeken van Marcel zijn prachtig. Enkele zijn te zien op zijn website www.lasorpresa.nl, Italiaans voor ‘de verrassing’. Voortbordurend op het succes van de Social Sofa’s en het mozaïeken in Heerlerheide jeuken Marcel’s handen om nu samen met zijn buren in MSP aan de slag te gaan. Marcel: “Buren mogen gerust een keertje bij mij komen kijken naar wat mogelijk is. En dan wil ik hen best de basisbeginselen van het mozaïeken leren. Samen met Alcander bereid ik daarnaast enkele workshops voor, die we in The Break willen geven. Daar zit een workshop mozaïeken bij en een workshop kaarsen maken. Dat is helemaal niet zo moeilijk en kan iedereen leren. Met gemak maak je van een paar oude stompjes een nieuwe heerlijk geurende kaars in een mooi potje voor op tafel. Of een fakkel voor in de tuin.”

handgemaakte kaars

Buur(t)kunst


Wij zijn nieuwsgierig of meer mensen mee zouden willen doen met het maken van een kunstwerk op deze plek in Meezenbroek. Heeft u interesse? Laat dit de adviseur wijken en buurten Lydia van der Oord, gewoon even weten. Dit kan telefonisch: 045 - 404 86 00 of per mail: lydiavdoord@wellernet.nl.