tuinfeest

Eindelijk samen

In de 19 jaar dat het appartementencomplex aan de Uilestraat in hartje Heerlen bestaat, hebben bewoners al vaker geopperd dat ‘ze eens iets samen zouden moeten doen’. Het kwam er maar niet van. Tot deze zomer de eerste ‘Uilestraat-bewonersborrel’ op touw werd gezet, op een mooie zaterdagavond in augustus. De borrel werd een succes. “Vanaf nu gaan we elk jaar een middag of avond vrij maken voor onze buren. Gewoon, omdat dit reuze gezellig is.”

tuinfeest
tuinfeest


De aanleiding om het initiatief dit jaar opnieuw op te pakken was minder prettig. Een aantal buren sprak elkaar bij een begrafenis. Onder hen Jo Buitenhuis en Leo Hueber, die samen met hun partners Jan Hamers en Magdalena Kaiser de organisatie van het bewonerstreffen op zich hebben genomen. “Na de begrafenis werd duidelijk dat we de stap voor een gezamenlijke activiteit nú moesten zetten. Want dat wil je niet, hè. Dat je elkaar alleen nog op begrafenissen spreekt. Binnen één week hadden we vervolgens van vrijwel alle bewoners een ‘ja’. Zelfs van de bewoners van de ‘full domestic’-woningen, die Weller in ons complex verhuurt. Deze mensen komen vaak van ver en wonen maar een korte periode in Heerlen. Des te leuker is het dat je ook deze tijdelijke bewoners beter leert kennen.”

Iedereen doet mee

Op de bewonersborrel zit de sfeer er meteen goed in. Het weer is méér dan fantastisch en iedereen draagt een steentje bij. De ene buur bakt vlaaien, de ander maakt koude schotel, de Japanse buurman trakteert op zoetigheden uit zijn vaderland, weer een ander levert de stoelen en helpt met versieren. Het organisatiecomité staat er zo niet alleen voor en krijgt zelfs ruimte om een tombola te organiseren. “Voor iedereen hadden we een leuk cadeautje. Een kleinigheidje waarbij het vooral om de humor ging, om het ijs te breken. Er is dan ook veel gelachen en alle buren hebben met elkaar gesproken. Het is goed dat we eindelijk samen zijn gekomen. Volgend jaar doen we de ‘Uilestraatborrel’ dan ook nog eens dunnetjes over. Maar dan wel in combinatie met een lekkere bbq!

tuinfeest