fotograaf Mieke Offermans

Centrale ruimtes hebben een facelift gekregen

In Eikenderveld hebben de centrale ruimtes van het ouderencomplex De Boeg een facelift gekregen. De entree is opgefrist, de verlichting is vervangen door duurzaam LED-licht en op de wanden siert een mooie fototentoonstelling van kleurrijke bloemen en insecten. Saillant detail: de foto’s zijn gemaakt door onze eigen collega Mieke Offermans van de afdeling Incasso.

Opfrisbeurt

Het was allemaal een beetje een ratjetoe geworden in de entree van het 23 jaar oude appartementencomplex De Boeg. In de loop der jaren waren de muren behangen met een bonte verzameling van schilderijtjes, foto’s en prullaria. Dat maakte de sfeer wel gezellig maar ook donker en druk. In overleg met de bewonerscommissie werd besloten om alle oude spullen op te ruimen en de hal op beide verdiepingen een opfrisbeurt te geven.

foto's de boeg
foto's de boeg
foto's de boeg
foto's de boeg


Jaren vooruit

Begin dit jaar gingen de handen uit de mouwen. Met een paar ingrepen zijn de centrale ontvangstruimtes omgetoverd in een mooi en fris welkom. Enkele wanden zijn gestuukt, de rest is geschilderd. De verlichting is vervangen door helder en energievriendelijk LED-licht. Hierdoor is het complex meteen ook een stuk duurzamer geworden. En de oude klapstoeltjes, waarop veel bewoners even plaatsnemen als zij wachten op de bus, zijn vervangen door comfortabele stoelen in appeltjesgroen en oranje. Met deze investeringen kan De Boeg jaren vooruit.

fotograaf Mieke Offermans


Mieke Offermans, de fotograaf van alle mooie foto's voor De Boeg

Het pronkstuk

Maar het pronkstuk van de facelift zijn toch de grote posters en canvasdoeken met foto’s van bloemen en insecten die de wanden sieren. De foto’s zijn gemaakt door Mieke Offermans. Zij is in haar vrijetijd een gepassioneerd fotograaf en volgt naast haar werk bij Weller een fotografieopleiding in Hasselt. De bloemen die te zien zijn in De Boeg maakte zij voor een schoolopdracht. “We hebben deze foto’s samen met Ingrid Neven van Alcander uitgekozen vanwege de mooie, heldere kleuren”, vertelt Mieke. “Het pakt ook mooi uit; de grote bloemen van soms een meter doorsnee fleuren de hal enorm op. 25 januari hebben de bewoners de foto’s zelf onthuld. Dat was een leuk moment, want iedereen reageerde positief. Daar ben ik best trots op. Het is leuk om je eigen foto’s in de wijk terug te zien. Nog leuker vind ik het dat zo veel mensen er nu elke dag van genieten.” En dat de bewoners ter plaatse er van genieten, bleek wel tijdens de officiële opening van de centrale ruimtes op 25 januari j.l. Men vond het prachtig. Mieke kon dan ook heel wat complimenten in ontvangst nemen.