bewoners Maankwartier-Noord

Op 23 september 2017 was het Burendag, het jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Een dag waarop je gezellig samen komt en zo het contact met de buren viert en bevordert. Bij Maankwartier vierden de bewoners hun eerste echte burendag

Heerlijk wonen

Ad van der Vleuten en zijn vrouw Saskia, huurders van het eerste uur, namen het initiatief om Burendag bij Maankwartier te organiseren. “Ook al zijn we hier nieuw, het is niet dat we elkaar allemaal kennen. Burendag kan eraan bijdragen dat we elkaar gemakkelijker vinden en sneller iets voor elkaar kunnen betekenen. Dat zou ik heel erg fijn vinden.” Gelukkig is een groot aantal bewoners het met hem eens, want in totaal zijn er 37 bewoners die op zaterdag 23 september op het Maanplein samenkwamen voor onder meer een spelletje jeu de boules en een smakelijke barbecue.

bewoners Maankwartier-Noord


Ad vindt wonen in Maankwartier heel fijn. Lachend: “Ik ben nog nooit zo vaak even de stad ingelopen. Bijna iedere dag! Je hebt hier ook gewoon alles bij de hand. Dat is toch heerlijk. En natuurlijk zijn er hier ook kinderziektes, maar die heb je overal.”

Initiatief

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt op de vierde zaterdag van september gehouden. Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Het Oranje Fonds is het nationale fonds voor sociale initiatieven en bevordert de samenhang tussen groepen en mensen. Met Burendag willen beide organisaties mensen dichter bij elkaar brengen.